• Fleur van der Put

Fleur V.S. Chaos: aflevering 1

Zoals de titel van deze blog al voorspeld ga ik de strijd aan met de chaos die ik voel. De afgelopen maanden voelt zo chaotisch voor mij. Ik heb een gebrek aan ochtend- en avondroutine, het uitstellen van het doen van de was en het opvouwen daarvan ben ik wereldkampioen in geworden, ik ben ook enorm goed geworden in het verzamelen van stof en verder voelt het alsof ik maar wat aanrommel, terwijl ik weet hoe fijn ik het vind als het huis netjes is want daardoor voelt mijn hoofd ook een stuk opgeruimder. Vaak hoe meer opgeruimd ik ben, hoe creatiever ik mij voel en als ik me iets de afgelopen tijd niet heb gevoeld is creatief. En daarom zit ik nu achter mijn laptop want ik neem je de komende tijd graag mee in mijn proces van meer balans vinden!


Het is niet dat ik helemaal chaotisch ben. Iedere week maak ik netjes een weekmenu en haal ik mijn weekboodschappen, ik sta iedere avond in de keuken het eten klaar te maken en eet gewoon op vaste tijden (maar ook tussen die tijden door, oeps). Ik maak ook wekelijks een to do lijstje, waar ik dan vervolgens de helft niet uitvoer... En ik voel dat ik meer nodig heb om mij creatiever te gaan voelen want ik mis mijn creatieve gevoelens.


Vandaag is het dus maandag 22 maart dus dat ik op zoek ben naar minder chaos zal wel te maken hebben met het feit dat de lente officieel is begonnen! De afgelopen weken ben ik wel al langzaam begonnen want ik heb veel ruimtes in het huis al gedeclutterd zoals dat heet, ik heb de voorraadkast opgeruimd, de kast in de woonkamer opgeruimd, keuken netjes gemaakt, mijn atelier uitgebreid opgeruimd, de zolder opgeruimd en het stofzuigen gaat ook steeds een beetje beter met behulp van een robot stofzuiger. Het opvouwen van de was ben ik gaan structureren door eerst alles op een hoop te gooien en vervolgens per plank in de kast te sorteren en dan op te vouwen en direct in de kast te leggen. Klinkt misschien wat omslachtig, maar het maakt het een stuk overzichtelijker en voelt als een minder grote berg?! Hoe dan ook, voor mij werkt het!


Ook heb ik een uitgebreide to do-list gemaakt van alle klusjes en dingen die gedaan moeten worden in huis en voor FleuriseNL en dit weer gecategoriseerd. Wat een fijn gevoel is dat! Ik heb een planning gemaakt met overzichtelijke taken van projecten die lopen en dat maakt het allemaal weer een stukje overzichtelijker. Verder begon ik deze ochtend met het opruimen van onze bovenverdieping en maakte ik een schoonmaaktakenlijst en ook dat klinkt misschien wat overdreven, maar ik houd van lijstjes. Lijstjes van wat ik moet doen in huis, lijstjes van wat ik moet doen voor werk, lijstjes van wat ik moet meenemen als we bijvoorbeeld op vakantie gaan, boodschappenlijstjes, noem maar op!


Maar goed, wat is dus het nut van mijn blogproject over het opruimen van de chaos in mijn huis en hoofd? Ik wil het graag met je delen, omdat ik op FleuriseNL mijn creatieve pad deel en dit hoort daar ook bij. Ik heb een opgeruimd hoofd nodig om mij creatief te voelen en daar ga ik dus mee aan de slag. Hoelang ik dat vol ga houden? Geen idee, ik schijn goed te gaan op mijn eigen impulsiviteit terwijl ik dus ook veel behoefte heb aan structuur. Dat is voor mij dus ook een zoektocht en daar neem ik je graag in mee in de hoop dat ik je hierdoor ook kan inspireren in jouw zoektocht naar creativiteit. Wat ik persoonlijk hoop te bereiken met het chaosproject? Ik hoop dat ik meer rust ga ervaren doordat het huishouden op rolletjes loopt en ik daardoor meer energie overhoud voor creatieve bezigheden. Ik hoop ook dat ik eindelijk weer een routine ga vinden in mijn ochtend en avond, want dat mis ik nu nog enorm.


Doordat momenteel alles chaotisch aanvoelt lukt het mij ook niet om in de ochtend en avond met een routine wakker te worden en te gaan slapen, want mij altijd veel rust geeft. Vroeger toen ik bijvoorbeeld nog op de middelbare school zat ging ik uit bed, aankleden, ontbijten, spullen pakken en weg! En 's avonds poetste ik mijn tanden, kleedde ik mij om en ging ik in bed nog even een filmpje kijken of lezen in een boek. Nu word ik 's ochtends vaak wakker tussen 6 en 7 en blijf dan enorm lang in bed liggen, scrollend op mijn telefoon en kom er rond een uur of 8, half 9 uit en voel me dan eigenlijk al niet meer in balans. 's Avonds val ik vaak tegen Ruud aan in slaap op de bank en sleep mijzelf dan direct naar bed, zonder tanden te poetsen of te lezen terwijl ik weet dat als ik beide dingen doe ik stukken lekkerder slaap!


Dus vanochtend begon ik fijn met het uitlezen van mijn boek om vervolgens aan de slag te gaan met de bovenverdieping opruimen en schoonmaken en het maken van een schoonmaakschema. Wat een fijn gevoel! Nu ik dit type moet ik wel opschieten, want ik moet zo eten en naar mijn werk maar ik voel mij eens niet gehaast met naar mijn werk gaan omdat ik wat orde in de chaos heb geschept en heerlijk fijn mijn boek heb uitgelezen! Ik heb zelf energie over, terwijl ik mij nu meestal wat moeier voel op dit tijdstip. Goed begin van mijn project!


En nu is mijn vraag aan jou: wat gaat er in je om na het lezen van dit blog? Ben jij chaotisch in je doen en laten of juist gestructureerd? Wat doe jij als je merkt dat je meer balans wilt vinden in jouw leven? En wanneer voel jij je creatiever. wat chaotischer of wat meer gestructureerd? Ik ben benieuwd!

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Fleur v.s. Chaos: Aflevering 4

Het is alweer vier weken geleden dat ik besloot te bloggen over mijn "gevecht" tegen de chaos die ik ervaar in mijn lichaam en gedachtes. En ik kan zeggen dat ik in deze vierde week echt meer rust erv

Fleur V.S. Chaos: aflevering 2

Vorige week typte ik vol enthousiasme een blog over mijn strijd tegen de chaos om er zo voor te zorgen dat ik meer ruimte ga voelen om creatief bezig te gaan. Het was echt een gekke week omdat ik zo s

Naar binnen kijken

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mi

 
  • Instagram

©2020 door Fleurise. Met trots gemaakt met Wix.com