• Fleur van der Put

Fleur V.S. Chaos: aflevering 2

Vorige week typte ik vol enthousiasme een blog over mijn strijd tegen de chaos om er zo voor te zorgen dat ik meer ruimte ga voelen om creatief bezig te gaan. Het was echt een gekke week omdat ik zo spontaan met dit project was begonnen maar ook echt veel positieve energie voelde. De hele week voelde ik mij eigenlijk vrolijk en komt dat dan écht doordat minder rommel in huis minder rommel in mijn hoofd geeft?


Begin vorige week ging ik vol enthousiasme aan de slag met het opruimen en schoonmaken van het huis. Ik besloot in plaats van te stoffen alle meubels af te nemen met een vochtige doek en hoe simpel het ook klinkt, dat gaf echt enorme voldoening. De vloer werd uitgebreid gestofzuigd en alle planten werden voorzien van een opknapbeurt. Ik had de kriebels te pakken en besloot "nu ik toch bezig was" wat kleine aanpassingen te maken aan de inrichting van de woonkamer wat ik wonder boven wonder nog altijd niet had gedaan sinds we hier wonen.


Toen ik nog bij mijn ouders woonde veranderde ik maandelijks wel mijn kamer omdat het niet goed voelde of het kon leuker, beter of ik wilde een nieuwe start maken. Ik kan je vertellen dat je dan bezig blijft. De aanpassingen voor in de woonkamer had ik al een langere tijd in mijn hoofd en besloot het maar gewoon te doen. Uiteindelijk viel het best wel mee hoor; een paar planten kregen een nieuwe plek een een kastje kreeg een nieuw plaatsje.


Dinsdag had ik een afspraak ingepland staan bij de osteopaat en ik besloot dat ik die behandeling graag wilde gebruiken om te kijken naar de stand van mijn nek en schouders. Daar heb ik al een langere tijd last van, maar oplossen lukte telkens niet en langzaamaan voelde dat het weer iets erger werd. De osteopaat haalde de grote problemen weg en gaf me oefeningen mee. Ik kan je vertellen dat als je door een verkeerde stand van je lichaam moeilijk ademhaalt er vanzelf ook chaos in je hoofd ontstaat en als hier de spanning van af wordt gehaald én je dus weer goed kunt ademhalen een hoop energie geeft.


Waar ik mij voornam na de behandeling van de osteopaat om dagelijks te rekken kwam daar in de praktijk nog altijd niets van. Ik voelde mij best oké en ik had er gewoon geen zin in om dat te doen als iets dat moet. Omdat ik rust voelde doordat de chaos in huis in opgelost besloot ik toe te geven aan die rust en gewoon te luisteren naar wat goed voelde om te doen. Voor afgelopen week was dat dus spelletjes spelen op mijn Nintendo Switch en boeken lezen. Afgelopen weekend las ik een boek over angststoornissen wat pas is uitgebracht. Het is geschreven door Alwin Ritsier van het YouTube-account Vet Gezellig. Het was behoorlijk confronterend, maar ook heel fijn om te lezen. Het is ook gek om te lezen dat iemand eigenlijk een aantal zelfde patronen heeft opgebouwd als jij hebt en dat gaf een soort rust?


Ik heb het boek vanochtend uit gelezen en voel mij rustiger nu. Het komt waarschijnlijk doordat ik heb gelezen dat ik niet gek ben dat ik deze klachten kan ervaren en dat ik ook bepaalde persoonlijke lessen uit het boek heb gehaald. Het deed mij ook beseffen dat ik door het lezen van boeken vaak heel goed de rust vind bij mijzelf en in mijn hoofd. Als ik een goed boek heb ga ik helemaal op in het verhaal en kom ik dus uit mijn gedachtes en heb ik ook minder last van chaos. Het belangrijke wat ik voor mijzelf uit het boek haalde is dat waarschijnlijk mijn hooggevoeligheid voor prikkels komt door de angsten die ik heb. Daardoor sta ik als het ware toch altijd aan en komen prikkels harder binnen. Een fijn inzicht wat ik zeker ga kunnen gebruiken bij mijn "strijd" tegen de chaos.


Waar ik vorige week dus veel aandacht gaf aan het op orde brengen van het huis én dus toegeven aan de rust wil ik kijken of ik komende week wat meer structuur ga kunnen aanbrengen in mijn ochtenden. Vandaag heb ik dat niet gedaan omdat ik heel graag het boek wilde uitlezen, maar ik ga straks voor mijzelf een klein schema bedenken voor de ochtenden. Deze wil ik niet tijdgebonden hebben, want doordat ik de tijd heb om op te staan zonder wekker wil ik die tijd ook zeker gebruiken! Het allerlaatste wat ik in deze blog wil vertellen is dat ik in een week tijd al meer grip voel op de chaos in mijn hoofd, al is dit nog maar het begin. Mijn creativiteit is nog lang niet daar waar ik hoop weer te komen, maar het feit dat ik dagelijks veel zin voel om te schrijven is een goed teken!


Ben jij ook al de strijd aan gegaan tegen de chaos? Hoe gaat het tot nu toe en waar ligt jouw focus op dit moment op?

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Fleur v.s. Chaos: Aflevering 4

Het is alweer vier weken geleden dat ik besloot te bloggen over mijn "gevecht" tegen de chaos die ik ervaar in mijn lichaam en gedachtes. En ik kan zeggen dat ik in deze vierde week echt meer rust erv

Fleur V.S. Chaos: aflevering 1

Zoals de titel van deze blog al voorspeld ga ik de strijd aan met de chaos die ik voel. De afgelopen maanden voelt zo chaotisch voor mij. Ik heb een gebrek aan ochtend- en avondroutine, het uitstellen

Naar binnen kijken

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mi

 
  • Instagram

©2020 door Fleurise. Met trots gemaakt met Wix.com