• Fleur van der Put

Fleur V.S. Chaos: aflevering 3

Vorige week typte ik vrolijk in een blog dat ik mijn focus ging leggen op mijn ochtendritueel en ik zal je vertellen hoe dat is gegaan: niet. Onverwacht moest ik invallen op mijn werk en vergat ik wat ik van plan was, oeps. Wel gaf ik extra aandacht aan wat klusjes die gedaan moesten worden én kwam er deze week voor het eerst sinds een lange tijd weer een creatieve kriebel.


Ik heb dus geleerd dat ik schoonmaken erg fijn vind met een podcast op. Zo hoef ik niet te dwalen in mijn gedachten maar heb ik toch veel "aanspraak" in mijn hoofd. De podcasts variëren van onderwerp maar het helpt dus erg goed mijn aandacht bij het schoonmaken te houden! Ik was van plan op de warmste dagen de ramen buiten eens te gaan wassen maar omdat ik die dagen veel werkte besloot ik dat afgelopen vrijdag te doen. Het was behoorlijk koud, maar ik ging lekker met een podcast op en was enorm trots op het eindresultaat.


Ik had achteraf iets meer naar het weerbericht moeten kijken want vanaf zaterdag ging het weer waaien en is er eigenlijk niets meer te zien van het schitterende eindresultaat... Beetje jammer, maar ik ben lekker bezig geweest en gaat het daar niet om? Een van die podcasts die ik luisterde tijdens het soppen is die van een lieve vriendin van mij. De podcast heet De Wereld Van Floor en ik mocht het logo voor haar maken toen ik net was begonnen met tekenen. Iedere keer maakt mijn hart toch een sprongetje als ik het logo zie, want die heb ik gemaakt!


Floor verteld in de podcast voornamelijk over muziek en geeft daarna vaak leuke tips om te doen in deze lockdown-periode. Vol trots luister ik naar mijn lieve vriendin. Afgelopen vrijdag besefte ik waarom ik een beetje extra trots op Floor ben. Ze is gewoon iets gaan doen wat ze heel graag wilde en leuk vindt om te doen, puur voor haar eigen plezier en is dat niet waar creatief bezig zijn om draait? Iets doen omdat je het zelf gewoon enorm leuk vind, ongeacht wat anderen daarvan vinden.


Stiekem ben ik dan ook een klein beetje jaloers, want ik ben graag creatief bezig maar kan mijzelf in dat proces nog wel eens tegen houden omdat ik bang ben dat iemand er mogelijk iets stoms van vindt. Maar geïnspireerd door Floor haar podcast merk ik dat ik langzaamaan een shift begin te maken in mijn mindset. Ik ben gaan nadenken over wat ik nou leuk vind om te doen: creatief bezig zijn maar vooral ook anderen motiveren en helpen hun creativiteit te ontdekken! Zo pakte een van mijn zwagers pasgeleden een kwast in zijn hand en had zoveel plezier dat hij aangaf het eens gezellig te vinden om met mij samen te gaan schilderen.


Dat is het leukste namelijk: samen creatief bezig gaan! En dan hoef je niet per se hetzelfde te doen, maar gewoon samen creatief bezig zijn en in die flow zitten, dat is zo gezellig! Dat maakte het waarom ik de creatieve vakken op school altijd het leukste vond en wat ik zo leuk vond aan workshops volgen. Door creatief bezig te zijn kom je uit je hoofd en maak je voornamelijk gewoon heel veel plezier! Dus afgelopen week stond ik weer eens achter het schildersezel. Ook al maakte ik alleen de achtergrond, gewoon het feit dat ik weer eens een kwast in mijn hand vast had maakte mij blij.


Terwijl ik de achtergrond okergeel verfde bedacht ik mij dat zodra het mogelijk is ik misschien wel gewoon een knutselclub ga organiseren. Een klein clubje waar je onder het genot van een warm drankje en iets lekkers samen creatief aan de slag kan gaan met dat wat jij leuk vind! Van schrijven tot verven tot haken, of weet ik veel wat. Gewoon samen creatief bezig zijn en in een inspirerende omgeving fijn werken. Dat lijkt me tof en gezellig! Nu maar hopen dat de maatregelen weer versoepeld gaan worden óf ik organiseer weer een online knutselclub, wie weet!

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Fleur v.s. Chaos: Aflevering 4

Het is alweer vier weken geleden dat ik besloot te bloggen over mijn "gevecht" tegen de chaos die ik ervaar in mijn lichaam en gedachtes. En ik kan zeggen dat ik in deze vierde week echt meer rust erv

Fleur V.S. Chaos: aflevering 2

Vorige week typte ik vol enthousiasme een blog over mijn strijd tegen de chaos om er zo voor te zorgen dat ik meer ruimte ga voelen om creatief bezig te gaan. Het was echt een gekke week omdat ik zo s

Fleur V.S. Chaos: aflevering 1

Zoals de titel van deze blog al voorspeld ga ik de strijd aan met de chaos die ik voel. De afgelopen maanden voelt zo chaotisch voor mij. Ik heb een gebrek aan ochtend- en avondroutine, het uitstellen

 
  • Instagram

©2020 door Fleurise. Met trots gemaakt met Wix.com