• Fleur van der Put

Vooruitkijken naar een nieuw jaar

2020 was tot nu toe het meest bijzondere jaar van mijn leven en ik denk voor veel anderen ook. Een pandemie is niet echt iets waar ik aan had gedacht toen ik op 1 januari gekscherend zei dat mijn enige goede voornemen voor het jaar was om een andere achternaam aan te nemen. Little did I know dat ik meedeed aan de trend om je goede voornemen niet te laten gebeuren. Het leek mij leuk om terug te kijken op het afgelopen jaar, omdat er niet alleen zoveel is gebeurd, maar ik mijzelf ook gigantisch heb ontwikkeld!


Dit jaar begon als een normaal jaar. Ik ging naar werk, maakte mijn eerste stappen weer op creatief vlak en alles was prima. Rustig aan waren we bezig met plannen maken voor de bruiloft, we vonden een fotograaf en eigenlijk ging alles best goed. Totdat er een vreemd virus uit China onze kant op kwam. Eerst waren Ruud en ik wat sceptisch, het zou toch niet zo'n vaart lopen. Maar in een rap tempo gebeurde er gigantisch veel. We besloten mijn baan op te zeggen en de bruiloft af te lassen. Ik werkte hard aan mijn therapie en we konden op ons eigen bollenland gaan discuswerpen. Dit bracht het plezier in atletiek weer terug! Zodra de atletiekbaan weer open ging begon ik met training geven bij de jeugd van onze atletiekvereniging. Wedstrijden begonnen langzaamaan georganiseerd te worden en uiteindelijk coachte ik Ruud naar een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap, iets wat zonder de crisis misschien niet mogelijk was geweest.


Ik besloot werk te gaan zoeken als Nanny, omdat dit beter bij mij past dan in de reguliere kinderopvang werken. Dit bleek een schot in de roos. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en kom niet zwaar overprikkeld thuis. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, heb gerichte aandacht voor de kindjes en ondanks dat ik de hele dag druk bezig ben krijg ik er energie van. Ik denk dat dat het belangrijkste is van iets wat je voor het grootste deel van je tijd doet: dat je er energie van krijgt! Daarnaast besloot ik mijn creativiteit te gaan delen online met het plaatsen van mijn tekeningen, maken van producten, schrijven van blogs en zelfs mocht ik wat opdrachten maken.


Het afgelopen jaar beleefde ik zoveel plezier zonder dat ik daarin doelen had gesteld. En toch merk ik dat ik het ook wel fijn vind om iets van richtlijnen te hebben om komend jaar in te gaan. Goede voornemens klinkt zo standaard, maar er zijn wel dingen die ik hoop te doen komend jaar:


  1. Trouwen. Ik denk dat iedereen die mij een beetje kent weet dat dit bovenaan mijn lijstje staat. Balen was het dat we het besloten af te lasten wegens de maatregelen, maar komend jaar gaan we écht trouwen. Hoe of wat en met welke maatregelen zijn we aan het uitdenken en uitwerken, maar we gaan trouwen. Ik heb er zo veel zin in!

  2. Meer rust. Als er iets is waar ik moeite mee heb, dan is het rust inbouwen voor mijzelf. Gewoon even iets doen om te ontladen. Ik laat mij snel leiden door enthousiasme en kan vanuit dat enthousiasme niet stoppen, terwijl ik ook wel voel dat ik moe ben of even naar buiten toe moet. Ik doe dat dan simpel weg niet. Daarom wil ik meer rust in gaan plannen. Iedere dag tijd vrij maken voor even wat lezen, wandelen, mediteren of yoga. Want dat zijn dingen die mij altijd helpen en rust geven!

  3. FleuriseNL laten groeien. In 2021 ga ik FleuriseNL beschouwen als mijn bedrijf. Ik ben nog niet officieel een bedrijf, want daarvoor is alles nog te hobbymatig, maar ik wil het serieus gaan nemen. Ik wil gaan werken aan meer producten uitbrengen, meer contact zoeken met mijn volgers én opzoek naar een manier waarop ik ondanks de maatregelen mijn droom om workshops te geven kan gaan laten uitkomen. Ik ben zo benieuwd naar wat dit hele jaar zou kunnen betekenen voor FleuriseNL. Misschien blijft het bij hobbymatig, dat is ook oke. Alleen wil ik het graag geprobeerd hebben door er 100% voor te gaan! Dit betekend ook wekelijks een blog en een video online en wat vind ik het leuk om dit nu al uit te denken en aan te werken!

  4. Fitter worden. Sinds mijn burnout is sporten echt een irritatiepuntje geworden. Ik vind het soms nog lastig om te bepalen of ik moe ben door teveel doen of dat ik juist wél moet gaan bewegen om mij beter te gaan voelen. Ik heb niet een specifiek sportdoel voor mijzelf. Ik zou het gaaf vinden als ik een 30 dagen Yoga Challenge kan volbrengen en als ik weer wat sterker ga worden, als wat ik een paar jaar terug was. Ik weet dat als ik regelmaat vind in het bewegen dat het gaat lukken, dus dat is ook wat ik ga doen!

  5. Creatief bezig blijven. Dit is mijn belangrijkste puntje. 2020 was voor mij echt een jaar waarin ik mijn creativiteit ontdekte en besefte wat ik allemaal kan. Datgene wat onmogelijk lijkt, lukt door veel te oefenen! Ik hoop dat 2021 de mogelijkheden gaat geven om bepaalde workshops te gaan volgen die op mijn wensenlijstje staan, zoals pottenbakken, zeefdrukken of vilten. Verder is het voor mij belangrijk dat ik creatief bezig blijf, omdat het mij veel plezier geeft en helpt bijdragen aan mijn zelfvertrouwen. Iedere keer dat ik iets gemaakt heb ben ik er trots op en voel ik daardoor mijn zelfvertrouwen groeien!

Wat zijn jouw dromen/doelen voor 2021? Ik ben benieuwd naar jouw "plannen" voor komend jaar! Hopelijk zal het een positiever jaar worden dan 2020, al heb ik in 2020 ook zoveel geleerd!

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Naar binnen kijken

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mi

Haat-liefde verhouding met sociale media

Ik ben fan van sociale media. Met name Instagram en YouTube. Het inspireert mij in mijn creativiteit, kan mij helpen met mentale gezondheid én leert mij nieuwe dingen zoals onder andere voeding. Maar

 
  • Instagram

©2020 door Fleurise. Met trots gemaakt met Wix.com